Da Li Jedete Banane Sa Smeđim Mrljama? OVO one čine vašem telu. Neverovatno!

192010
SHARE

banana

Banane su nekako izgubile svoju egzotičnost od svih novih vrsta tropskog voća koje se stalno se reklamira kao sledeća najbolja stvar na tržištu. Međutim, činjenica je da su banane vrlo potcenjeno voće.

Banane pružaju našim telima tonu hranljivih sastojaka koji su nam potrebni da bismo bili zdravi. Pune su hranljivih sastojaka, vitamina, a svi šećeri u njoj su prirodni.

Svaki put kad pojedem bananu ujutru, momentalno se probudim, to je pravo čudo.

Na Zapadu, a posebno u Americi, postali smo toliko uslovljeni izgledom voća da jedemo samo ono koje izgleda savršeno. Dakle, u većini slučajeva jedemo samo ono voće koje je svetlo i privlačno oku; a kad banana počne da tamni, momentalno je ostavljamo i bacamo u đubre.

Smatram da to ima smisla, zar ne? Večina voćki koje počnu da tamne, u stvari trule.

Međutim, banane su različite od ostalog voća i što više smeđih mrlja imaju – zrelije su, što znači da sadrži više TNF-a (faktor nekroze (odumiranja) tumora) .

Ako ne znate šta TNF označava, to je skraćenica za faktor nekroze tumora, a to je supstanca za borbu protiv kancera, koja pomaže u borbi protiv abnormalnih ćelija u našem telu.

Istraživanje je zapravo dokazalo da TNF nađen u zrelim banane ometa rast tumorskih ćelija i sprečava njegovo širenje izazivajući smrt obolelih ćelija , ili apoptozu .

Dakle, sledeći put kad vidite smeđe mrlje na banani, nemojte je baciti; već je pojedite i častite svoje telo neverovatno zdravom supstancom.

Ako vam se ne sviđa da jedete delove banane koji izgledaju vlažno i gnjecavo, stavite ih u mikser i napravite ukusan šejk , verujte mi čulo ukusa će vam biti zahvalno za ovo, kao i vaše telo.

Evo nekoliko problema sa kojima vam banana može mnogo pomoći:

Gorušica
Krvni pritisak
– Energ
ija
– Anemi
ja
Čir
– Depre
sija
Tvrda stolica
– Ner
vi ili PMS
Kontrola temperature

POGLEDAJTE VIDEO OVDE:

Ne zaboravite da PODELITE ovaj poučni post sa svojom porodicom i prijateljima na Fejsbuku.

Source: http://blog.auntyacid.com/happens-body-eat-2-black-spotted-bananas-day-month/

SHARE