Nikad Više Nećete Bacati Ljuske Od Jajeta Kad Ovo Pročitate. Vau!

104101
SHARE

eggs

Istina je da mnogi ljudi širom sveta (uključujući mene) smatraju da ljuske od jajeta treba bacati. Pa, šta vi mislite? Da li stvarno mislite da ne možemo iskoristiti ljusku od jajeta? Ako spadate u ovu grupu ljudi, moramo vam reći da definitivno grešite. Prava istina je da su ljuske jaja izuzetno korisne i blagotvorne, i da mogu obezbediti mnoge zdravstvene prednosti za sve nas. Samo pročitajte članak ispod i saznaćete zašto ne bi trebalo da bacate ljuske jaja – nikad više.

Sada, da vas upitam jedno vrlo jednostavno pitanje – da li ste znali da su ljuske od jaja najbogatiji prirodni izvor kalcijuma, kog ljudsko telo mnogo lakše apsorbuje nego druge vrste kalcijuma? Niste ovo znali, zar ne? Pa, medicinski stručnjaci kažu da ljuske od jaja zapravo predstavljaju čist kalcijum, i da, takođe, sadrže dosta različitih minerala. Nedavnom studijom je utvrđeno da ljuske od jaja sadrže istu vrstu kalcijuma od kojeg su napravljene i naše kosti; a svi znamo da je kalcijum od suštinskog značaja za zdravu strukturu kostiju, ali da je potreban i našim mišićima i nervima. Drugo, nedavno sprovedeno istraživanje, od strane stručnjaka iz američkog Nacionalnog instituta za zdravlje, pokazuje da ljudsko telo nema problema da apsorbuje ljusku jajeta u prahu.

Napomena: ova vrsta kalcijuma će vam, takođe, pomoći da regulišete visok krvni pritisak, smanjite holesterol i održite kosti zdravima. Medicinski stručnjaci tvrde da nam upravo ½ kašike tucane ljuske jaja daje oko 90% od preporučenog dnevnog unosa ovog minerala za odrasle, a pruža 1,000-1,500mg kalcijuma.

Najbolji i najefikasniji način da se koristi ljuska od jajeta:

Ovaj metod je veoma jednostavan i lak za sprovođenje. Potrebno je samo da sledite jednostavna uputstva. Evo šta treba da uradite: prvo, morate da kuvate jaja 10 minuta. To će vam pomoći da se oslobodite bilo kakvih štetnih bakterija. Onda, potrebno je da ih ohladite na sobnoj temperaturi. Nakon toga, potrebno je da smrvite ljuske i načinite fini prah. Napomena: pazite da čuvate prah u sterilisanoj staklenoj tegli. Možete koristiti ovaj prah od ljuski kao prirodnu alternativu za dodatni kalcijum, ili ga jednostavno dodajte u omiljeni šejk i žitarice.

Zaista se nadamo da smatrate da je ovaj članak koristan, i ne zaboravite da ga podelite sa prijateljima i porodicom. Hvala vam.

SHARE