Neverovatno! Jedite Beli Luk I Med Na PRAZAN Stomak 7 Dana…I OVO Će Se Desiti Vašem Telu…

9576
SHARE

If-You-Eat-Garlic-and-Honey-On-an-Empty-Stomach-For-7-Days-This-Is-What-Happens-To-Your-Body

Korist od jedenja belog luka i meda u hrani i u različitim jelima je odavno potvrđena na različite načine, a sastojci koji doprinose boljem zdravlju su beskrajno puta objašnjene. Međutim, koji je najbolji način da jedete beli luk i med kao deo svakodnevne ishrane i šta se dešava kad to činite?

benefits-garlic-honey1

Lekovita svojstva

Beli luk smanjuje krvni pritisak i nivoe holesterola, sprečava bolesti srca, a predstavlja i lek za običnu prehladu, grip, dijareju, ujede insekata i drugo.

Ali, da li je to istina?

Luj Paster je potvrdio antibakterijska svojstva belog luka 1858.

Do 1500 p.n.e. Egipćani su identifikovali ne manje od 22 različite koristi korišćenja belog luka.
Individualno iskustvo donosi veliki broj promenljivih dokaza što se tiče tvrdnji o lekovitim i zdravstvenim svojstvima belog luka; neki tvrde da je to “lek za sve”, a drugi da ne vide nikakvu razliku. Međutim, postoje mnogobrojna istraživanja i nagomilano iskustvo koji idu u prilog super-lekovitim svojstvima belog luka.

Magija belog luka i meda

Članak u časopisu Maxdiaries promoviše upotrebu sirovog belog luka i tvrdi da njegova upotreba u kombinaciji sa medom ima izuzetno dobre efekte po zdravlje. Razlog zašto ga treba koristiti sirovog je taj što se kuvanjem i preradom smanjuje pozitivan efekat alicina, sumporno jedinjenje koje je aktivni sastojak belog luka.

benefits-garlic-honey2

Grickanjem ili žvakanjem belog luka stvara se alicin, koji opet stvara druga sumporna jedinjenja kao što je ajoene, koji je poznat po svojim antibakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim svojstvima, i alil sulfidi koji se smatraju važnim za smanjenje rizika od od oboljevanja od određenih bolesti. Isto tako, pun je vitamina C.

Korišćenje sirovog belog luka nakon što je izdrobljen povećava bioraspoloživost za sve važnog alicina.

Dokaz je u korišćenju

Pomenuti članak promoviše upotrebu belog luka pre jedenja i pijenja bilo čega drugog, pošto pun stomak ne bi apsorbovao sve dostupne vredne hranljive sastojke; tako da treba prvo da uzmete beli luk!
Takođe se preporučuje da se beli luk koristi sa medom. Internet je pun opisa kako je beli obogaćen medom dokazano ukusan način da unesete zdrave doze i jednog i drugog kako biste ojačali imuni sistem, što nikako ne može da bude loša stvar.

benefits-garlic-honey3

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje upotrebu meda za kašalj u zemljama u razvoju; med poseduje antibakterijska i antiseptička svojstva.

Kombinovanje belog luka i meda može biti odličan način da se kombinuju dve divne prirodne namirnice, koje unapređuju zdravlje. Ogromna prednost korišćenja belog luka sa medom je da med pomaže da se umanji mirisni efekat jedenja sirovog belog luka.

Zaključak

Probajte i uverite se! Moguće je da će svakodnevno korišćenje belog luka i meda imati povoljan uticaj na vaše zdravlje i članak u Maxdiaries promoviše da ga koristite pre nego bilo koju drugu hranu. Dakle, moguće je da će konzumiranje belog luka i meda na prazan stomak, nedelju dana, imati veoma pozitivan uticaj na vaše zdravlje.

benefits-garlic-honey4

Potražite na internetu i proučite različite sajtove i komentare koji nude savete o upotrebi belog luka i meda. Istražite moguće neželjene efekte i mane i pazite da pratite kako vaše telo reaguje na promene u ishrani.

Ne zaboravite da PODELITE ovaj post sa svojim prijateljima i porodicom na Fejsbuku.

SHARE