Miután Ezt a Cikket Elolvastad, Soha Többé Nem Dobod Majd Ki a Tojáshéjat. Hűha!

19539
SHARE

Az igazság az, hogy rengeteg ember (többek közt én is) a világon azt gondolja, hogy a tojáshéj a kukába való. Mit gondolsz? Valóban nem tudjuk semmi másra sem felhasználni őket? Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, akkor most megsúgom, hogy tévedsz. Valójában a tojás héja rendkívül hasznos és egészséges lehet mindannyiunk számára. Csak olvasd tovább ezt a cikket, és te is rájössz, miért nem érdemes kidobni többé.

Engedd meg, hogy feltegyek egy egyszerű kérdést – tudtad, hogy a tojáshéjak a kalcium leggazdagabb forrásai, ráadásul a testünkben sokkal könnyebben szívódik fel, mint más, kalciumot tartalmazó anyag? Ugye te sem tudtad? Nos, az orvos szakértők szerint a tojáshéj maga a szín tiszta kalcium, és emellett még más hasznos anyagokat is tartalmaz. Egy nem rég készült tanulmány szerint ugyannyi kalciumot tartalmaznak, mint a csontjaink. Mindannyian tudjuk, hogy a kalcium nélkülözhetetlen az egészséges csontszerkezetért, de emellett az izmaink és az idegrendszerünk is felhasználja. Egy másik, az Amerikai Egészségügyi Intézet szakértői által készített tanulmány szerint az emberi szervezet veszteség mentesen tudja hasznosítani a tojáshéj port.

Megjegyzés: ez a fajta kalcium segít a magas vérnyomás szabályozásában is, csökkenti a koleszterin szintet, és elősegíti az egészséges csontokat. Az orvos szakértők azt állítják, hogy már egy fél evőkanálnyi összetört tojáshéj pótolja a napi ajánlott bevitelt ebből az értékes ásványi anyagból, mely 1.000-1.500 mg kalciumot jelent.

A legjobb és leghatásosabb módja a tojáshéj felhasználásának:

A folyamat rendkívül egyszerű, és könnyen megjegyezhető. Csupán követni kell a lépéseket. Itt olvashatod a teendőket: először vízben fel kell forralni, majd 10 percen át forrásban kell tartani a tojásokat. Ez megöli a káros baktériumokat. Aztán le kell hűteni őket szobahőmérsékletűre. Majd finom porrá kell őrölni. Megjegyzés: bizonyosodj meg róla, hogy a tojáshéj port sterilizált befőttes üvegbe helyezed. Ez a por teljes mértékben helyettesít mindenféle kalcium étrend kiegészítőt. Vagy add hozzá kedvenc turmix italodhoz, vagy gabonapelyhedhez.

Reméljük, hogy hasznosnak találod ezt a cikket, és nem felejted el megosztani az ismerőseiddel és a családoddal. Köszönjük.

Ne felejtsd el MEGOSZTANI ezt a posztot az ismerőseiddel és a családoddal a Facebookon.

SHARE