Incredibil! Doctorii Sunt Impresionaţi De Puterea Acestui Produs Natural…

42345
SHARE

remedio-natural

Proprietăţile vindecătoare ale mierii de albine ar putea ajuta la tratarea leziunilor virale şi a iritaţiilor pielii, potrivit unei evaluări a unor studii publicată în “Jurnalul Produselor Farmaceutice Naturale” în 2013, deşi cercetările sunt limitate. Mierea are compuşi naturali anti-virali şi previne creşterea altor organisme dăunătoare. Dacă ai o infecţie sau o rană, consultă-ţi doctorul înainte de a te medica folosind miere de albine.

Proprietăţi vindecătoare
Mierea şi alte produse ale albinelor cum ar fi propolisul şi gelatina regală au fost utilizate tradiţional pentru proprietăţile lor medicinale. Un articol publicat în “Jurnalul Ştiinţei Mâncării” în 2008 notează faptul ca mierea are proprietăţi anti-virale, anti-bacteriene, anti-inflamatorii şi antioxidante. Pasteurizarea mierii previne formarea drojdiilor şi o păstrează într-o condiţie sigură pentru consum şi aplicare pe piele. Bacteriile şi viruşii nu pot trăi şi nu se pot reproduce în miere din cauza Ph-ului ei acidic.

1-4

Tratarea Iritaţiilor Pielii
Mierea ar putea ajuta de asemenea la tratarea iritaţiilor pielii atunci când este utilizată topic. Un studiu publicat în 2013 în “Biomedicina Tranziţionala” arată ca mierea are o activitate anti-virală împotriva virusului varicela zoster, ce poate cauza iritaţii de piele şi durere datorită unei afecțiuni numite zona zoster. Cercetătorii au testat mierile de manuka şi de trifoi pe ţesuturi de piele infectate cu virusul; ambele tipuri au reuşit să combată virusul. Studiul a concluzionat că mierea ar putea fi o metodă ieftină de tratare a infecţiilor virale de piele cum ar fi varicela zoster.

2-2

Tratarea Herpesului
Virusul de herpes cauzează răni uscate în zona buzelor şi a gurii. Un virus similar poate cauza de asemenea leziuni în zona inghinală. Cercetările publicate în “Jurnalul Produselor Farmaceutice Naturale” în 2013 au comparat mierea ca tratament topic cu aciclovirul, un medicament anti-viral pentru tratarea leziunilor cauzate de herpes. Pacienţii care au utilizat mierea au prezentat rezultate mai bune şi niciun efect secundar. Ei au avut de asemenea o rată mai mică de reapariţii ale leziunilor. Cercetătorii au concluzionat că mierea este un tratament promiţător, însă studii viitoare sunt necesare pentru a determina cel mai bun tip de miere pentru această situaţie.

3-2

Îngrijirea Rănilor
O altă utilizare externă a mierii este îngrijirea rănilor. Mierea a fost utilizată topic pentru a ajuta la vindecarea arsurilor, leziunilor infectate, a ulcerelor şi rănilor, a furunculilor şi ulcerelor de diabet din zona piciorului. Proprietăţile sale anti-virale, anti-bacteriene şi vindecătoare susţin curăţarea rănii şi previn infecţii viitoare pentru o vindecare mai rapidă. Din această cauză, bandajele sterile înmuiate în miere pot fi utile pentru tratarea rănilor. Sunt necesare studii viitoare pentru a determina cel mai bun tip de miere şi metoda ideală pentru tratarea topică a pielii.

SHARE